Kræmer Brygge gjør det enklere å velge miljøvennlig transport. Det har skapt en sykkelboom på arbeidsplassene.

 

Det tynne snølaget på veien blotter sporene etter en trend som sprer seg over hele Tromsø; stadig flere velger å sykle til jobb. Sporene fra hovedveien følger gangveien ned til det nye kontorbygget på Kræmer Brygge og forsvinner inn i en egen inngang for sykler. Her i kjelleretasjen har Frode Valnes og sykkelen hans alt de kan ønske seg av en praktisk og komfortabel reise til og fra jobb.

Alle sykkelfasiliteter
– Det er veldig kjekt med oppvarmet sykkelparkering bak låst dør. Her er egen garderobe for å skifte til arbeidsantrekk, muligheter for å tørke sykkelklær og vaskeplass for sykkelstell, forteller Frode, som jobber som senioringeniør i Statens Vegvesen. Selv når Kong Vinter er i ulaget velger Frode sykkelen fra hjemmet på Fagereng.

– Å sykle til jobb er en fantastisk fin start på dagen. Det finnes ikke en eneste grunn til ikke å la bilen stå. De dagene jeg må ta bilen til jobb, blir jeg faktisk litt grinete i forhold til gleden over å kunne sykle. Dessuten slipper jeg å stå i bilkø og utgifter til parkering, smiler ingeniøren, som konstaterer at stadig flere begynner å sykle til jobb, spesielt dem som har gått til innkjøp av elsykkel.

Petter Daae, administrerende direktør i Kræmer Eiendom.

Gjør det enkelt å velge miljøvennlig
Behovet for lading har gjort at Kræmer Eiendom har tilrettelagt for egne ladestasjoner for dem som har behov for å fylle elsykkelen mens de sitter bak tastaturet. I alt er det plass til 100 sykler i innendørsanleggene, et tilbud som er blir godt mottatt og mye brukt på arbeidsplassene. En av sykkelparkeringene har til og med egen dusj for dem som velger morgenturen på sykkel som en treningsøkt.

– Vi ønsker å gjøre det enkelt for folk å bo og jobbe her på Kræmer Brygge. Miljøvennlig transport er en viktig del av løsningen for fremtidens Tromsø, og ved å satse på gode sykkelfasiliteter legger vi til rette for gode og helsemessige transportløsninger. Det er alle tjent med, forteller Petter Daae, administrerende direktør i Kræmer Eiendom.

Helthetlig miljøtanke
Som eiendomsutvikler ser de byggene sine i en større sammenheng.

– Det er viktig at vi tenker miljø i alle ledd og planlegger for gode miljøvennlige løsninger i alle ledd, fra oppvarming til utforming av kontorlandskapene. Å tenkte transport og tilrettelegging for sykkel er bare en naturlig del av dette tankesettet, forteller Daae, som lover mer satsing på miljø etterhvert som området utvikles.

– Vi har flere spennende løsninger på tegnebrettet, i tillegg til at vi skal fortsette å satse for gode miljøvennlige transportalternativer, avslutter Daae.

Nyeste saker