Finner roen ved havet

Finner roen ved havet

Som politi er arbeidsdagen ofte fylt av inntrykk. Da er det godt å komme hjem til Kræmer brygge og la tankene hvile til utsikten over havet.

Helene Degerstrøm er ofte på stedene vi leser om i avisa dagen etter. Hun møter folk i alle situasjoner, også når mennesker har det som vanskeligst og liv står på spill.

– Jeg er veldig glad i folk og liker å jobbe med folk. De aller fleste situasjoner løser vi med å snakke med dem vi møter, med å være medmennesker. Men noen ganger er det ikke nok, noe som er krevende både for oss og dem vi møter. Derfor trenger jeg ro når jeg kommer hjem fra jobb, å få litt tid for meg selv uten støy. Å bo her ved sundet er helt fantastisk, utsikten gir meg fred. Dessuten er bygget veldig godt laget, jeg hører aldri noe fra hverken naboene eller trafikken, forteller 26-åringen.

Kræmer brygge

 

Et koselig sted

I øst ruver Tromsdalstind mot en klar vinterhimmel, i sør glir skipstrafikken forbi Ishavskatedralen mot Malangsfjellene. Det er som et levende maleri som stadig skifter farger. Helt siden Helene flyttet inn i hjørneleiligheten i femte etasje sommeren 2019 har hun stortrivdes.

– Jeg hadde trodd det skulle bli upersonlig å bo i leilighet, men dette er et av de koseligste stedene jeg har bodd. Heisen går rett opp fra garasjen og inn i entreen jeg deler med to andre leiligheter. Leiligheten er lys og luftig med ekstra høyde under taket og vinduer fra tak til gulv. Det er som hele utsikten kommer inn i stua. Sola har jeg fra morgen til kveld, og midnattssol skinner inn på soverommet om sommeren, smiler Helene.

Et område som har alt

Siden Helene jobber på Politihuset, er arbeidsplassen bare en kort gåtur unna. På vei hjem rusler hun innom nærbutikken for å handle mat.

– Det er veldig lettvint og sentralt å bo her. Området byr på det aller meste og veien opp til bymarka er ikke lang. Det er flere matbutikker innen gåavstand, samt treningssenter og apotek. På sikt kommer det vel flere butikker, kafeer og restauranter. Det er et område i utvikling og med gode bussforbindelser, så bilen lar jeg stå på hverdager.

Selv om hun er ung på boligmarkedet tror hun at hun blir boende her lenge.

– Leiligheten og utsikten er alt jeg kan drømme om. Utfor bygget er det en lekeplass der det er trygt å ferdes. Jeg finner roen her. Hva mer kan man ønske seg?, avslutter Helene Degerstrøm.