Mersmak har servert catering i Tromsø siden 2003 og rettene deres har opparbeidet seg et godt rykte. I tillegg til catering, driver de seks forskjellige kantiner. En av disse ligger i Kræmer eiendoms lokaler, i Stakkevollvegen 35.

 

– I dag kommer alle sammen spredt. Vanligvis kommer de i samlet flokk rundt klokken 11:00.

Dette er ordene til en av de ansatte ved Mersmaks kantine i Kræmer eiendoms nybygg i Stakkevollvegen 35.
De har stått på lenge for å forberede dagens lunchutvalg til de ansatte ved Statens Vegvesen og Helse Nord IKT. De er en liten, men dreven gjeng faglærte kokker og dedikerte medarbeidere, som skal mate de 600-700 ansatte som holder til i nybygget.

Man merker fort at de er en godt sammensveiset gjeng. Det er god stemning og arbeidet går som en dans. Det tilberedes, bakes og betjenes om hverandre og det er alltid mye å gjøre. Samtidig er det alltid tid til å slå av en hyggelig prat med kundene.

I kantinen tilbys det et variert utvalg av påsmurte herligheter, salatbar og en varmrett som byttes ut daglig. Når alt dette skal tilberedes, er det bare de beste råvarene som gjelder, og disse finner de lokalt. Alt av kjøtt, fisk, grønnsaker og bakevarer er av den kortreiste typen og utvalget går parallellt med sesongene. Slik kan Mersmak tilby sine kunder mat basert på lokale råvarer, når de er på sitt beste. At dette fort blir et høydepunkt i arbeidsdagen, er uten tvil.

Lokalet har rundt 200 sitteplasser og det er en jevn strøm med ansatte som lokkes ned av duften av god mat, og summingen av folk som har det hyggelig sammen. Selv om det er fullpakket, er stemningen alltid rolig. Lokalet er stort, det er høyt under taket og akustikken blir deretter. Her kan man fint sitte sammen med gode kolleger og nyte lunchen sin, eller sitte i meditativ stillhet og nyte den fantastiske utsikten ut mot Tromsøsundet.

Et slikt tilbud, i slike omgivelser, gir absolutt et løft i arbeidsdagen, styrker de kollegiale båndene og arbeidslysten.

Nyeste saker