– Kjøkkenet er hjertet i hjemmet

– Kjøkkenet er hjertet i hjemmet

Stadig flere oppdager hvor viktig kjøkkenet er som samlingssted. Denne trenden har Kvik kjøkken gitt et eget navn.

–  Vi har utviklet et konsept vi kaller Samtalekjøkken. Det vil si at vi planlegger kjøkkenet sammen med kunden slik at det fungerer til flere familieoppgaver samtidig, som at ungene gjør lekser ved kjøkkenbenken samtidig som de voksne lager mat, eller at noen leser eller sitter på nettet mens andre lager mat. Det krever god planlegging, men gevinsten er jo den gode samtalen, forteller Atle Vabø, daglig leder ved Kvik kjøkken i Tromsø.

Et samlingssted

Han tror det er flere grunner til at kjøkkenet er blitt viktigere som knutepunkt i familien.

– Nysgjerrighet på nye smaker, større fokus på sunt kosthold og behovet som å koble av i hverdagen har bidratt til økt kjøkkenglede. Matlaging spiller viktigere rolle i folks liv, og aktiviserer hele familien. Det er veldig sosialt, og få ting er hyggeligere enn å kunne samles rundt gode råvarer og gode lukter. Derfor designer vi nå kjøkkenløsninger sammen med kunden for å gi rom til både matlagingen og småpraten. Vi har rett og slett gitt det navnet Samtalekjøkken. 9 av 10 kunder ønsker et Samtalekjøkken, forteller Atle.

Kjøkkenøya er et mustKvik kjøkken, Kræmer eiendom

Før i tida var kjøkkenet et eget rom, den gang strømmen var kostbar og luftavtrekket dårlig. I dag har de fleste revet veggene mellom stua og kjøkkenet, nye hus og leiligheter bygges med åpen kjøkkenløsning. Da kan man ikke stå med ryggen til resten av familien.

– En kjøkkenøy eller kjøkkenbenk i hestesko er nesten blitt et must. Da kan man stå ved koketoppen samtidig som man har blikkontakt med resten av familien. I forlengelsen av arbeidsbenken lager vi ofte en sitteplass med høye stoler der det er trivelig å sitte, forklarer Atle, som selv har jobbet med kjøkken i over 20 år.

Fremtidige hensynKvik kjøkken, Kræmer eiendom

Under planleggingen av kjøkkenet tar de også hensyn til kundens fysiske behov, for å redusere belastningen på rygg, fingre eller armer.

– Det er viktig for oss å bruke god tid sammen med kunden og finne smarte løsninger på alle behov. Vi vil jo at de skal være fornøyde i mange tiår, forteller Atle.

Norges største showroom

Folk investerer i dag mer i kjøkkenet enn tidligere. Kvik kjøkken i Tromsø har vokst i takt med utviklingen og teller i dag 15 ansatte. De kan nå skilte med Norges største showroom i Kvikkjeden og er størst i byen på kjøkken til privatpersoner. Planen er å utvide med avdelinger over hele Nord-Norge.

– Siden vi flyttet opp til Stakkevollveien for 2 ½ år siden har vi doblet omsetningen. Beliggenheten ved Stakkevollveien på Kræmerområdet er midt i blinken. Dette er et område i vekst og vi trives veldig godt, avslutter Atle Vabø.