Statens Vegvesen, Helse Nord IKT, Vitus Apoteket og Revicom er blant dem som har flyttet inn i Kræmer Eiendoms nye næringsbygg i Stakkevollveien 35. Flere av dem opplever merkbar vekst.

 

Næringsbygget i Stakkevollveien er et av Tromsøs mest moderne i sitt slag. Her finnes klimasoner, støydemping og romløsninger tilpasset hvert enkelt sitt behov. Området har aldri hatt et eget apotek før, men i oktober 2018 åpnet Vitus dørene sine.

Daglig leder Inger Jørstad synes det er flott å være i nye lokaler. Hun kom fra et Vitus apotek i Hammerfest og synes det er fantastisk å være i nye lokaler hvor alt er lyst, rent og fresht.

– Har det vært en forbedring fra det forrige lokalet du kom fra?

– Jeg hadde et nytt apotek der også, men der bygde vi om fra gammelt til nytt. Så her var det deilig å kunne gjøre alt klart uten å måtte holde åpent samtidig. Det har funket kjempefint.

I løpet av de første månedene opplevde apoteket å få mange faste kunder.

– Befolkningen i området er stort sett godt voksne. Og jo eldre du blir, jo oftere må du på apoteket. Sånn sett tror jeg plasseringen er strategisk riktig, forteller Jørstad og legger til at det ikke bare er syke som oppsøker apoteket.

– Mennesker kommer hit med mange forskjellige behov, fra salver og øyedråper til intimprodukter, smertelindring og lignende. Mange unge trener intensivt for tiden, så vi får inn en del unge med treningsskader.

– Jeg tror også det er høvelig for de andre leietagerne i bygget at vi er her. Dessuten hender at kundene deres kommer innom oss. I nabobygget er det også et legesenter, så vi drar nok nytte av hverandre, sier Jørstad.

Hun mener kundetilveksten har vært raskere enn dem de kan sammenligne seg med.

– Apoteket vårt har kommet for å bli. Dem som bor her og de som ferdes forbi er fornøyde med å kunne ha oss i nærheten uten å måtte dra til kjøpesentrene. Når man handler i et apotek har man ofte spørsmål og som regel trenger man produktene med en gang, så vi slipper konkurransen fra netthandel og slikt. For fremtiden håper vi at det flytter flere småbarnsfamilier og folk over 55 år inn i området, avslutter Inger Jørstad.

Nyeste saker