Kræmer Brygge skal bli en miljøvennlig, energieffektiv og moderne bydel som tilbyr nær tilgang til handlemuligheter, kort vei til sentrum og kollektivtransport. Den første boligblokken er allerede ferdigstilt og en av de første beboerne i den nye byen, er Aksel Sollie (80).

 

 

Siden 1969 har Aksel bodd i Straumsbukta hvor han bodde i en enebolig ved strandkanten med Bensjordtinden i stuevinduet, og arbeidet som rektor ved Straumsbukta Skole. Nå har han flyttet inn i en leilighet i Tromsø. Han har fortsatt nærheten til sjøen, men det er en kontrast både i miljø og størrelse.

– Jeg og kona mi hadde en avtale om at når vi begynte å bli eldre, skulle vi flytte til Tromsø. Så etter at hun gikk bort i November, ble det vanskelig å være alene om å holde orden i eneboligen. Da ble det fortgang i flytteplanene.

Aksel har nå bodd her i 3 måneder, og finner seg godt til rette med tilbud og beliggenhet.

– Leiligheten er lettvint å betjene og det som jeg er mest glad for er den lettvinte adkomsten. Korridorene er ikke lange, ytterdøra er rett ved heisen og det synes jeg er veldig flott.
Jeg er fortsatt nær sjøen og jeg har balkong både i sør og i nord. Her har jeg tilbrakt mye tid i sommer og det er mye å se på fra verandaen. Mange båter går forbi her og om jeg skulle gå glipp av en båt fra den ene verandaen, kan jeg rekke å se den fra den andre.
Det er kjempefint at ting som butikker, apotek, legesenter og bussholdeplass er så nært. Det er 100 meter til bussholdeplassen og det går ofte busser forbi.

Kræmer Brygge er et område hvor det er enkelt å holde seg aktiv for alle, i alle aldre. Det kan Aksel skrive under på.

–  Sånn som jeg ser det, er det viktig å ha noe å gjøre når man blir litt gammel. Det er mange eldre som flytter til nye leiligheter og setter seg ned i godstolen, og det eneste de har å gjøre er å hente avisen i postkassa. Det synes jeg er helseskadelig og forferdelig. Med en leilighet som dette, er det enkelt å komme seg rundt og fortsette med aktivitetene sine.

–  Det har jo skjedd en del ting allerede i sommer. De har plantet og satt opp en fin lekeplass til barna. Nå som sommeren er over, tenker jeg det blir lettere å bli kjent med flere av de andre beboerne.

Aksel ser lyst på fremtiden på Kræmer Brygge.

– Vi har det godt her. Vi får i pose og sekk.

Nyeste saker