I flere tiår har matbutikken ved Kræmer hatt et godt sementert omdømme blant Tromsøs befolkning. Alt tyder på at denne tradisjonen er godt vedlikeholdt. 

 

Tromsø er Norges største by for Eurospar butikkene. Vi har flere av kjedens aller største butikker og en av disse befinner seg på Kræmer. Butikken på Kræmer har eksistert lenge, og i 2012 ble den utvidet betraktelig. På ett år økte Eurospar Kræmer salget med 23,8 prosent. Dette skjedde uten at det gikk ut over de andre butikkene i kjeden. For kundene har det betydd mer av alt det som har gjort dette til manges favorittbutikk.

Man får seg til å lure på hvor hemmeligheten ligger.

Det er fredag og det er en jevn strøm av mennesker som strategisk beveger seg gjennom butikkens mange hyller. Det er flere ansatte på jobb, som er i full sving med sitt.

De ansatte jobber iherdig for å opprettholde butikkens tiltalende utseende, og å hjelpe kundene med alt fra vareutvalg til middagstips. Varer skal stables og frontes, kurver og vogner skal sorteres, og grønnsaks- og frukthyllene skal etterfylles etter at kundene har strømmet gjennom.

På morgenen kan man møte mennesker som er på vei til jobb eller skole, på jakt etter en kjapp frokost eller noe å ha med seg til lunch. Rundt lunchtid kommer en hær av arbeidere og elever ved omkringliggende skoler, for å handle i varmmatsdisken. Senere og utover er det middagskundene det handler om. Det brede utvalget som stadig er i forandring gjør at dette er en plass man trekkes tilbake til, gang etter gang.

Butikken er godt planlagt og man finner enkelt fram til alt man måtte ønske seg. Dersom man ikke er helt sikker på hva man er ute etter, er det lett å la seg lokke og inspirere av alle fristelser som finnes her. 

Kanskje det er en plass her at hemmeligheten ligger. Eurospar er et folkelig konsept og harmonerer fint med det nordnorske lynnet. Det er en butikk som lytter til sine kunder og etterkommer ønskene deres, samtidig som den ikke er redd for å tilby dem noe nytt og spennende. Utvalget er stort og her er det er rikelig med lokale produkter innenfor kjøtt, fisk, grønnsaker og drikkevarer. Til og med markedsføringen til butikken er av den lokale sorten. På samme måte som Tromsøs befolkning kjenner godt til butikken på Kræmer, kjenner butikken sine kunder. De vet hva de ønsker og hvordan man best prater til dem.

Røde Kors skryter også av Eurospar Kræmer da de i løpet av 2018 fikk inn 146.537,- på pantelotterier. Dette sier mye om de menneskene som er innom butikken.

Er dette er blant Tromsø bys aller beste matfat? Med alle utbyggingene som foregår på Kræmer Brygge, ligger alt til rette for at denne butikken kommer til å fortsette å inspirere og tilfredstille kommende generasjoner av sultne Tromsøværinger.

Nyeste saker